Stort vardagsrum delas av och blir även barnrum

I detta uppdrag skulle en 2-rums lägenhet bli en 4-rums lägenhet. Den ena änden av det stora vardagsrummet delades av och blev 2 små barnrum på 8 kvm. I små rum är det viktigt att planera ytan för att få plats med så mycket som möjligt.

För att inte gå miste om så mycket ljus sattes glaspartier in i den övre delen av väggen, även skjutdörrar fick det bli för att spara plats. Med generös takhöjd blev platsbyggda sängar med förvaring under en bra lösning. Flickan kommer med tiden få behov av en yta för hängande kläder vilket fick sin plats i ena änden – detta döljs med ett draperi som även täcker sängen om man vill vara i fred en stund. Vid fotändan sattes hyllplan där böcker och annat får plats. En mindre sekretär som skrivbord med uppfällbar skiva fick det bli. Stor spegel för iordning fix och sittdynor i den djupa fönsternischen för slappa dagar.

Pojkens rum har också sängen på höjden med öppna hyllor för saker. I fotänden finns en öppning till kojan under sängen och bredvid den en hurts för kläder. Mer förvaring för kläder finns i garderoben som byggts i hop med ett platsbyggt skrivbord. På ryggen av garderoben, som vetter mot skrivbordshörnan, sitter en magnetskiva att sätta upp teckningar och annat. Hurts för dold förvaring och öppna hyllor på väggen. Även här ligger dynor att sitta på för slappa dagar i den djupa fönster nischen.

Bilder i den högra kolumnen är före bilder – så som vardagsrummet såg ut innan,

Inredning

Sekretär från loppis.
Platsbyggda sängar med Malmbyrå och Expert hylla som del av stommar.
Världskarta - tavla gjord av tapeten World map från Photowall.