Renovering av radhus inkl. flytt av kök

En familj i Stockholm som länge hade funderat på att renovera hela sitt radhus kontaktade mig för att de behövde hjälp. De hade fått mig rekommenderad av en familj som jag tidigare hjälpt i Stockholm. De behövde hjälp att optimera planlösningen samt få förslag på val av inredning.

Köket flyttades till andra sidan där vardagsrummet tidigare låg – där är utgång till trädgården och ett härligt trädäck i sydväst läge. Hallen behövde en ordnad förvaring och gamla köket blev ett mer öppet tv-rum. 2 badrum blåstes ut och allt skulle harmonisera med varandra. Familjen trivs i den moderna stilen med inslag av “lite gammalt”.

Det blev kök från IKEA med luckan Grytnäs offwhite, handtag Conti från Bara handtag, bänkskiva i ek. I hela huset lades plankgolvet Sture från Kährs. Förvaringslösning i hallen från Elfa med skjutdörrar. Alla väggar målades i NCS 0500-N förutom vägg ovan kakel i kök som målades i kalkfärg potato skin från Pure Original. Badrum på nedreplan marrakech klinker, halvkaklade väggar med vit platta som sattes i förband, ovan kakel våtrumsputs för att få en lite ruffare känsla.

Bilder i den högra kolumnen är före bilder – så som huset såg ut innan.

Renovering av radhus – två plan

Prisexempel

Budget: 600 000 kronor, faktisk kostnad efter ROT inkl inredningshjälp 610.000 kr.
Arbetstidför hantverkare: 40 arbetsdagar för 2 personer.