Totalrenovering av villa i Rydebäck

Familjen i detta projekt hade jag haft kontakt med ett tag då de letat hus en tid. Äntligen hade de hittat huset med den potentialen som de sökte. 70-tals huset med standarden därefter skulle totalrenoveras. Familjen hade en ganska klar bild av vad de ville ha men hur skulle detta huset kunna förvandlas till det?

Heidenmark Design blev anlitad för att hjälpa familjen med planlösning, kök och badrumsplanering samt alla materialval. Efter en noggrann behovsanalys började arbetet med att ta fram en planlösning som skulle passa familjens behov.Luftigt kök med köksö, groventré med mycket förvaring och tvättstuga, ljust vardagsrum med braskamin och sovrum med ordentligt med klädförvaring var några önskemål på listan.

Väggen i tvättstugan flyttades in mot vardagsrummet för att få en större yta till tvätt/groventré. Större delen av väggen mellan kök/hall/vardagsrum revs och växlades av. En del av tvättstugeväggen flyttades inåt för att köket skulle bli större och få plats med en köksö. Det stora allrummet på övre plan öppnades upp till nock och i den bortre delen sattes en vägg med utanpåliggande skjutdörr, innanför blev det masterbedroom med walk in closet bakom sänggaveln.

Bilderna i den högra kolumnen är före bilder – som huset såg ut innan.

Ett axplock av material/inredning i projektet

Materialval

Golv i hall och tvättstuga: Keope Back silver 600x600
Golv i övriga huset: Kährs Noveau Blond
Kök: Ballingslöv - Bistro ask brunbets
Braskamin: Contura 586 Style
Spot lights tak: Hide a lite