Renovering av bostadsrätt i Höganäs

Familjen i detta projekt ville renovera sitt badrum och då även använda ytan för den gamla bastun som aldrig användes. Innanför bastun fanns ett rått vindsutrymme som även det skulle nyttjas till badrum.

Då det var en del bärande konstruktioner att ta hänsyn till började arbetet med att anlita en konstruktör för ritningar på av växling samt bygglov. Även ett takfönster i det nya badrummet och i dotterns rum skulle planeras lov för.

Heidenmark Design anlitades för att hitta den rätta layouten på badrummet samt alla inredningsval. Eftersom det blev ett ganska långsmalt badrum skärmades rummet av genom dusch i mitten. På så sett blev det två zoner, ett badrum och en tvättstuga.

När man ändå skulle göra ingrepp i badrummet passade man på att även söka bygglov för en bärande vägg mellan kök och sovrum som nu skulle bli öppet och bli kök och matrum. En köksö från Vedum likt tidigare köksinredning monterades. Skarv från tidigare vägg löstes med specialbeställd golvlist.

Eftersom det tidigare vuxen sovrummet blev matrum så fick de vuxna flytta till ett annat rum i lägenheten där ny klädförvaring skulle planeras. Att det skulle bli en platsbyggd lösning i funkis stil var redan bestämt men hur det skulle utformas blev mitt uppdrag att hjälpa till med.

Vägg i vägg med vuxen sovrummet ligger dotterns rum som också behövde ny klädförvaring. Delar av vuxenrummet togs i anspråk och en nisch för klädförvaring byggdes och likadana garderobsdörrar som i vuxensovrummet fick dölja kläderna. I det stora vuxensovrummet doldes väggen – som var ryggen på dotterns garderob – med en hel spegel som täcktes med garderobsdörrar. Detta för att få en hel enhetlig garderobsvägg. Inredningen anpassades efter familjens förvaringsbehov och byggdes av ek.

Bilderna i den högra kolumnen är före bilder – som det såg ut innan.

Ett axplock av material/inredning i projektet

Materialval

Golv i badrum: Kalksten, Gotländsk Norrvange
Dusch: Vola
Tvättställ: Aspen A120
Platsbyggda garderober från Höganäs Specialsnickeri
Väggfärger från Farrow & Ball
Kök: Vedum