Renovering av övervåning – Skånelänga

I detta projekt fick jag nöjet att tillsammans med Ditt Drömteam hjälpa en familj att renovera deras övervåning. Den gamla skånelängans övervåning var mörk och trång med många små rum. Den nya planlösningen ritade Marika från Salt Arkitekter.

De två sovrummen i vardera gavel behöll sin ursprungliga form och golv slipades och väggar/tak målades.Det mindre sovrummet som gick längst med allrummet revs och ett större ljusare allrum skapades. Taket öppnades upp till nock i alla rum och de gamla takbjälkarna målades vita och belystes.

Från allrummet var det tidigare  3 dörrarna in till klädkammare, wc och bad men denna planlösning ändrades så att det blev ett större badrum och klädkammaren fick sin entré från sovrummet istället. Detta skapade en möblerbar vägg från allrum och ett större badrum.

Golven slipades och behandlades och den gamla träpanelen målades vit. Badrummet halvkaklades med knappmosaik och övriga väggar målades med våtrumsfärg. En hel rymlig duschvägg med tak dusch istället för det gamla badkaret. Den charmiga gamla spegeln över tvättstället behölls och smälte in bra i den nya inredningen.

I de 2 vänstra bildspelen ser ni det färdiga resultatet och i den högra ser ni hur det såg ut innan.

Inredning

Badrum

Här är ett urval av den inredning som installerats i detta badrum:
Vit knapp mosaik på golv och väggar i dusch.
Tvättställ - Duravit Vero med benställning
Handdukstork - Smedbo FK 710
Duschblandare - Mora Rexx Concept
Glasvägg - måttbeställd av Franssons glas i Höganäs